Στην κοινότητα Οξυλίθου της Δ.Ε Κύμης, τίμησαν με κατάνυξη την μεγάλη Επέτειο του Ελληνικού Έθνους της 28ης Οκτωβρίου όπως γιορτάζεται σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οξυλίθου, κα Κλαίρη Κατσαρή περιγράφει τις τιμητικές εκδηλώσεις και καταθέτει το μήνυμα της ημέρας, αναφέροντας:

Με λαμπρότητα, Θρησκευτική και Εθνική κατάνυξη γιορτάσαμε και εμείς στη Κοινότητα μας την Εθνική επέτειο του ΌΧΙ του 1940.

Ένα ΟΧΙ που το λένε μόνο οι δυνατοί!!

Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες μας.

Ημέρα που μας θυμίζει πως οι “ήρωες” ήταν και θα ‘ναι πάντα Έλληνες.

Μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώον της πλατείας από τους πατέρες Γεώργιο Νάνο, Ιωάννη Αντωνίου και Ευάγγελο Σκιάνη, ακολούθησε, με τελετάρχη την δασκάλα του Δημοτικού μας σχολείου, κα Στεφάνια – Μαρία Αγγελάκη, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας που εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Σταυρούλα Φλώρου, η κατάθεση στεφάνων, ο εθνικός ύμνος και η παρέλαση.

Για τον δήμο Κύμης Αλιβερίου κατάθεσε στεφάνι ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Γλυκός, για τη Κοινότητα Οξυλίθου η Πρόεδρος κα Κλαίρη Κατσαρή, για την Εθνική Αντίσταση ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Νικόδημος, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Κεράτσας, για τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Θεοδώρου και οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του δημοτικού και νηπιαγωγείου, ενώ απήγγειλαν με πάθος και καμάρι τα ποιηματάκια τους οι μαθητές μας.

Με υπερηφάνεια και με βροντερή φωνή είπαμε όλοι τον Εθνικό μας ύμνο.

Οι μαθητές μας παρέλασαν με τη σημαία ψηλά με καμάρι και περηφάνια.

Ευχή όλων μας τα παιδιά μας να είναι οι άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!

Χρόνια πολλά Οξύλιθε.

Ζήτω η Ελλάς!!!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin