Νεκροί σε χαράδρα εντοπίστηκαν, στο Πόντι Λευκάδας, ο 75χρονος και η 72χρονη σύζυγός του, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες, όταν έφυγαν με το αυτοκίνητό τους για το Αθάνι όπου θα αγόραζαν μέλι.

Πρόκειται για τον γνωστό γεωπόνο
Μπάμπη Λάζαρη (73 ετών) και την Κατερίνα Γεωργοπούλου (72 ετών) ένα ιδιαίτερα αγαπητό ζευγάρι σε ολόκληρο το νησί του Ιονίου. Ο 73χρονος ήταν γεωπόνος στο επάγγελμα, λάτρης της φωτογραφίας, το 2014 είχε εκδώσει λεύκωμα φωτογραφιών με την ονομασία «η χλωρίδα της Λευκάδας», ενώ ασχολούνταν και με την λαογραφία του νησιού.

Νωρίτερα σήμερα οι αναζητήσεις του ζευγαριού ολοκληρώθηκαν, αφού αποκαλύφθηκε η τραγωδία. Το ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε χαράδρα στον δρόμο Πόντι-Βασιλικής. Το ΙΧ που επέβαιναν είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.
Καθοριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν το σήμα του κινητού τηλεφώνου που απέδωσε το ακριβές σημείο.

O δρόμος που έγινε το τραγικό συμβάν διανοίχθηκε και ασφαλτοστρώθηκε πριν 4-5 χρόνια / Φωτό: Νίκος Ζαβιτσάνος

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Λευκάδας.
Ολόκληρη η τοπική κοινωνίας «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης, αφού το ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και γνωστό στο νησί.

Η είδηση του θανάτου του ζευγαριού βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία του νησιού. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι, αγαπητό σε ολόκληρο το νησί, με ιδιαίτερη προσφορά. Ο Μπάμπης αγαπούσε πολύ τη φωτογραφία. Ίσως πήρε αυτόν τον δρόμο γιατί ήθελε να απαθανατίσει κάτι με τον φακό του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον τραγικό τρόπο με τον οποίο χάθηκαν», λέει στο iefimerida.gr κάτοικος του νησιού που γνώριζε το ζευγάρι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανίου, Παναγιώτης Κορφιάτης, αναφέρει συγκλονισμένος στο iefimerida.gr: «Πληροφορούμε ότι είναι νεκροί. Βρέθηκαν σε ένα απόκρημνο μέρος. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Ήταν ένα ζευγάρι ευγενικό και αγαπητοί άνθρωποι εδώ στο νησί. Εργάζονταν για πολλά χρόνια στη Γεωργική Υπηρεσία. Ο Μπάμπης ήταν λάτρης της φωτογραφίας, δεν είχε λόγο να πάει εκεί όμως. Φωτογράφιζε σε ομαλά μέρη. Κάτι θα του συνέβη για να καταλήξει το αυτοκίνητο στη χαράδρα. Είτε κάποιο τροχαίο είτε πρόβλημα υγείας».

Πηγή: iefimerida

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin