Από την 28η Οκτωβρίου και μετά, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Επιβεβαιώθηκαν τα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά που είχαμε παρουσιάσει σχετικά με την εξέλιξη του καιρού τον Οκτώβρη και ο καιρός κύλησε άνομβρος -παρά την κακοκαιρία στα μέσα του μήνα- και με θερμοκρασίες υψηλές μέχρι και τα μέσα αυτής της εβδομάδος. Από την Εθνική εορτή και μετά, όλα τα νέα μας προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Καιρός: Αλλάζει από την 28η Οκτωβρίου - Πώς θα κυλήσουν οι πρώτες μέρες του Νοεμβρίου

Αυτό διακρίνεται άμεσα στο μετεώγραμμα της Αθήνας, όπου από ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και έτσι ο μήνας θα φύγει με θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες. Πολύ πιο παραστατικά διακρίνεται η μεταβολή αυτή στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί.


Σχετικά με τις βροχές, όπως διακρίνεται και στο μετεώγραμμα της Αθήνας δεν διακρίνονται αξιόλογα ύψη υετού μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. 
Καλύτερα αυτό μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στο βίντεο που ακολουθεί, όπου μπορούμε παράλληλα να διακρίνουμε και τον ισχυρότατο αντικυκλώνα (βαρομετρικό υψηλό) να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια.

Τις επόμενες μέρες που θα έχουμε και νεότερα στοιχεία θα μπορέσουμε να κάνουμε ανανέωση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων δίνοντάς σας μια πληρέστερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού και όπως πάντα έγκυρη ενημέρωση.

Πηγή: News247

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin