Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος δήλωσε τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων στους εργαζόμενους του προγράμματος και ενημέρωσε για τις επαφές που θα έχει με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και με αρμόδιους Υπουργούς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Το βέβαιο είναι ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι απλώς πολύ σημαντικές, αλλά είναι και συνεχώς αυξανόμενες σε σχέση με τους ωφελούμενους. Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, ήταν στην πρώτη γραμμή. Το πιο μεγάλο μέρος της κοινωνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης, όταν είχαμε και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, την ανέλαβαν εκείνοι. Και μέχρι σήμερα η βοήθεια αυτή συνεχίζεται. Δυστυχώς υπάρχει γενικά αποδυνάμωση του θεσμού, η οποία δεν είναι λογική, καθώς οι κοινωνικές ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η επίλυση του προβλήματος από την Κυβέρνηση. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι χωρίς αυτό το πρόγραμμα και μάλιστα ενισχυμένο.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin