Το μεγάλο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Κεντρική και Νότια Εύβοια φέρνει στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καταθέτοντας σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην Χαλκίδα λόγω υπερκορεσμού είναι ασφυκτική, προειδοποιώντας πως οι προσωρινές λύσεις που είτε εφαρμόζονται ήδη (με τη μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ εκτός Ευβοίας) είτε εξετάζονται (με τον σχεδιασμό για τη μεταφορά στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας) δεν λύνουν το πρόβλημα και απλά “κλωτσάνε το τενεκεδάκι” λίγο παρακάτω χρονικά, ενώ παράλληλα απειλούν με μετάδοση του προβλήματος και σε άλλες περιοχές.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει σοβαρές ευθύνες για τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, “εδώ και δύο χρόνια έχουν υποβληθεί οι μελέτες για την υλοποίηση του έργου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Χαλκίδας -συνολικού προϋπολογισμού 49 εκατ. ευρώ- ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθυστερεί αναίτια τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του μοναδικού έργου που θα έδινε μακροπρόθεσμη και οριστική λύση στο πρόβλημα, παρότι έχει τη δυνατότητα από το 2020 να το εντάξει στο ΕΣΠΑ”.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τονίζει πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προσέλθει στη βουλή και να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες της Εύβοιας εάν υπάρχει και ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση των έργων ΜΕΑ/ΧΥΤΥ Χαλκίδας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin