Μετά πολλής χαράς αναγγέλλουμε στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ότι, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ορίσθηκε Β’ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εκ των διακεκριμένων κληρικών μας π. Ιωάννης είναι τέκνο της Χαλκίδος γεννηθείς στις 10/11/1973, υπό των αειμνήστων ήδη γονέων του Κωνσταντίνου και Ευαγγελίας Καραμούζη.

Διακονεί ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Είναι επιφορτισμένος με την ποιμαντική διακονία των Κωφών της Ευβοίας και υπεύθυνος της Σχολής Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσης της Ι. Μητροπόλεως. Εργάζεται, επίσης, ως Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος τη Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Αρχηγός της Κατασκηνωτικής περιόδου αρρένων Γυμνασίου.

Υπήρξε συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και από τις 10 Οκτωβρίου 2019 μέχρι σήμερα διηκόνησε την Ιερά Σύνοδο ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.

Διδάσκει στο εξ΄ αποστάσεως τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών της ειδικής αγωγής, του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Σπούδασε την θεολογική επιστήμη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε Master και Διδακτορικό στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα και έλαβε το ανάλογο δίπλωμα στο τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική και την Ελληνική Νοηματική γλώσσα.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ», στις 2/11/1996 και την επομένη 8/11/1996 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη). Στις 18/4/1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε αυθημερόν το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη εγκαρδίως τον πιστό πνευματικό του υιό και εκλεκτό του συνεργάτη και του ευχήθηκε να συνεχίσει να υπηρετεί την Αγία μας Εκκλησία με τον ίδιο ζήλο και την εγνωσμένη του αγάπη.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin