Τον θεμελιώδη ρόλο και τη συμβολή των διοικητικών δικαστηρίων στη λειτουργία και την απονομή της δικαιοσύνης εξήρε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε επιστημονική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας τους.

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών χαρακτήρισε τα διοικητικά δικαστήρια ως ένα ανάχωμα για τους πολίτες έναντι των καταχρήσεων της εξουσίας και το έσχατο καταφύγιο για την εμπέδωση της νομιμότητας στις σχέσεις με το κράτος, καθώς ασκούν τον κρίσιμο έλεγχο της εφαρμογής των θεμελιωδών επιταγών του Κράτους Δικαίου και της Αρχής της Νομιμότητας, σε όλο το φάσμα της δράσης των κρατικών οργάνων.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ότι η ελληνική Πολιτεία έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα θα χάσει εάν επενδύσει στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης και τόνισε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην επίλυση χρόνιων και άλυτων προβλημάτων.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin