Την ανάγκη επαναφοράς της θεσμικότητας στην Αυτοδιοίκηση, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, ανέδειξε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στο 13ο Forum Αυτοδιοίκησης που συνδιοργάνωσαν η ΕΝ.Δ.Α. (Ένωση Δημάρχων Αττικής) και η Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) στο νησί του Πόρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας, οι τελευταίες εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψαν τον βαθύ τραυματισμό που έχει προκαλέσει η επιτελική κυβέρνηση της ΝΔ στο κράτος Δικαίου, σημειώνοντας πως η κυβερνητική περιφρόνηση και απαξίωση των θεσμών εξαπλώνεται τα τελευταία τρία χρόνια σε όλη την κρατική δομή και στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε πως προτεραιότητα της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι και θα είναι η θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέχει η θεσμική της θωράκιση, μετά από ένα άμεσο, γόνιμο και αναλυτικό διάλογο με τους ανθρώπους και τις δομές της. Έτσι μόνο θα μπουν τα θεμέλια για μία ριζική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, δίνοντας αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin