Με λαμπρότητα εορτάστηκε η θεομητορική εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου όπου η τιμήθηκε διαδοχικά σε  φερώνυμους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και επί τη ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφειμ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  ιερούργησε στον φερώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Κύμης με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο Αθανάσιο Ανδρέου εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ακολούθως  ανέγνωσε  την εγκύκλιο της ιεράς συνόδου κατά των αμβλώσεων και εν συνεχεία  ευχήκε με τις πατρικές εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που συμμετείχαν.

Επίσης, η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό των Στύρων επαρχίας Καρυστίας όπου ιερούργησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμ. Καλλίνικο Χριστέλη εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Νόβα εφημέριο Μαρμαρίου και τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κανέλο εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin