Υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών, και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έγκριση του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Κατόπιν της εν λόγω εξέλιξης, κλείνει ο κύκλος των υπογραφών που χρειάζονταν προκειμένου η ΚΥΑ να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

Ο Θανάσης Ζεμπίλης σε αλλεπάλληλες επαφές του τόσο με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, όσο και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε επισημάνει τη σπουδαιότητα της έγκρισης του νέου Οργανισμού για την περαιτέρω στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Τον Μάρτιο, μάλιστα, του 2022 είχε ζητήσει από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα το θέμα της έγκρισης του Οργανισμού να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.), δεδομένου ότι η έγκριση από το ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. αποτελούσε βασική προϋπόθεση προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί και να δημοσιευτεί η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κα Γκάγκα υπέγραψε για τον νέο οργανισμό κατά την παρουσία του κ. Ζεμπίλη στο Υπ.Υγείας τον Ιούλιο του 2022.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναβάθμιση του ΓΝΧ. Με την ολοκλήρωση του κύκλου υπογραφών της ΚΥΑ ο νέος Οργανισμός αναμένεται να επιστρέψει στο Υπ. Υγείας, προκειμένου σύντομα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η ενίσχυση του νέου Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μπαίνει σε πορεία υλοποίησης», δήλωσε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. 

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin