Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας, την επέκταση προβλήτα και των κρηπιδωμάτων. Η σύνταξη της μελέτης: «Εκβάθυνση Διαύλου Λιμενολεκάνης Λιμένα Στυλίδας – Επέκταση Προβλήτα και Κρηπιδωμάτων Λιμένα Στυλίδας», ανατέθηκε το 2008. Προέκυψαν, όμως, διαδοχικά προβλήματα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί χρόνια η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Με συντονισμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λιμένα Στυλίδας, με την από 21-11-2021 Απόφαση  της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης των επιμέρους μελετών και τευχών και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η επέκταση εμπορικού προβλήτα.
  • Η δημιουργία ζώνης επαγγελματικής αλιείας (14.000τμ.), αποθηκευτικού χώρου εμπορικής χρήσης (21.000 τμ.) και ζώνης αναψυχής (32.000τμ.).
  • Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και του διαύλου.

Ο  συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου είναι 19.600.000 ευρώ.

«Οι τεράστιες αδειοδοτικές δυσκολίες απαίτησαν πολλά χρόνια, στα οποία ενδεχομένως στερηθήκαμε και πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Δουλέψαμε επίμονα και συντονισμένα για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και ευχαριστώ ιδιαιτέρως την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και τις δικές μας Τεχνικές Υπηρεσίες, για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Πλέον, έχουμε στα χέρια μας εγκεκριμένη την οριστική μελέτη του έργου. Είναι το μεγάλο μας όπλο, ώστε σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, αλλά και όλους τους φορείς, Δήμο Στυλίδας, Βουλευτές, Κυβέρνηση, να δώσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin