Ξεκινώντας πριν 10 χρόνια από το Δημοτικό Σχολείο του Οξυλίθου της Κύμης, η εκπαιδευτικός κα. Ευαγγελία Βελισσαρίου σε συνεργασία με τον Έλληνα παιδίατρο κ. Ιωάννη Δαουράκη, ξεκίνησε ένα ταξίδι για να γνωρίσουν οι μαθητές την μεγάλη και σημαντική ιστορία που συνδέει την Κύμη με ένα σπουδαίο κομμάτι της στην Ιταλία. Στην Κούμα όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη, ακόμη και σήμερα γίνονται ανασκαφές και στο Μπάκολι, που αποτελεί την σημερινή ελληνική αποικία.

Παιδιά και γονείς από τον Οξύλιθο της Δημοτικής ενότητας Κύμης πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες ταξίδι στην Κύμη της Ιταλίας για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία που ενώνει αυτούς τους δύο τόπους. Απώτερος στόχος, μετά την αδερφοποίηση των δύο περιοχών το 1983, να επιτευχθεί η αδερφοποίηση των δύο σχολείων που ενώνονται οι ρίζες τους αρκετούς αιώνες πριν. Οι δράσεις επικοινωνίας ξεκίνησαν από τον αρχαιολογικό χώρο της Κούμας στη Νότια Ιταλία, στο Δήμο του Μπάκολι.

Ακολουθούν εκδηλώσεις σε συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου με το Δημοτικό Σχολείο του Μπάκολι. Στο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία συμμετέχουν παιδιά και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου, εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος της κοινότητας Βιτάλου κ. Γιάννης Γέραλης ο οποίος ως παραγωγός μελιού προσέφερε τα προϊόντα της εταιρείας του “Μελιστάλαγμα” , ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Κ.Α κ. Βασίλης Στρουμπουλής και ο Κυμαίος επιχειρηματίας κ. Γιώργος Τσακοφίτης με τα εξαιρετικά προϊόντα από το “Γλυκάκι” που μετέφεραν τις γεύσεις της Κύμης στους οικοδεσπότες στην Ιταλία. Επίσης προσφέρθηκαν προϊόντα από το οινοποιείο “Πανέρι” της Σκύρου, σύκα Κύμης και τσίπουρο “Σπυρόπουλου”.

Την δράση και το ταξίδι του δημοτικού σχολείου Οξυλίθου στην Ιταλία στήριξε το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin