Οι διαφωνίες στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου δεν φαίνεται να έχουν καθόλου εποικοδομητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως μυρίζει μπαρούτι κάθε φορά που κάποιος ασκεί αρνητική κριτική στην διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, ο οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στην παράταξη του δημάρχου Θανάση Μπουραντά φαίνεται να αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το “κόκκινο πανί” καθώς ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 2 Αυγούστου :

“Είχα αναφέρει παλαιότερα, σχετικά με τα τεχνικά έργα, ότι ο χρόνος μεταξύ έγκρισης ενός προγράμματος και της υλοποίησης του έργου είναι υπερβολικά μεγάλος.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνονται εγκεκριμένα προγράμματα από τον Δήμο. Δεν θα κουραστώ να αναφέρομαι σε δύο προγράμματα της κοινότητας Καλημεριάνων και ο λόγος είναι ότι ανησυχώ μήπως και αυτά χαθούν.

Το πρώτο είναι η επισκευή του τοιχίου της πλατείας συνολικού ποσού 175.000€.

Μου είχατε πει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ένα περίπου μήνα πριν, ότι σε δέκα ημέρες θα καλούσατε τον μειοδότη (εργολάβο), για υπογραφή της σύμβασης. Έγινε αυτό; Το πρόβλημα είναι ότι γι’ αυτό το έργο θα χρειαστεί και δεύτερη ανανέωση του προγράμματος.

Το δεύτερο έργο συνολικού ποσού 200.000€ αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της ίδιας κοινότητας.

Η μελέτη του έργου αυτού ήταν ολοκληρωμένη στο τέλος του έτους 2020. Ήδη έχουμε πάρει ανανέωση η οποία λήγει τον Απρίλιο του 2023 και ακόμα δεν έχει έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου.

Σε αυτό το έργο και όχι μόνο, φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας, η έλλειψη κατάλληλων γνώσεων και η έλλειψη αξιοπιστίας, αυτής της δημοτικής αρχής.

Γιατί; Ενώ συμφωνήσαμε για την υλοποίηση του έργου αυτού, χωρίς καμία ειδοποίηση η Δημοτική αρχή προσπάθησε να διοχετεύσει τα χρήματα αυτά (200.000€) σε άλλο έργο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Λόγω της δουλειάς μου, έχω συνεργασθεί όχι μόνο με μεγάλες ελληνικές εταιρείες αλλά και με εταιρείες από όλον τον κόσμο. Συμφωνούμε κάτι και το κάνουμε, ή ενημερώνουμε αν κάτι πάει στραβά. Όμως προς μεγάλη μου έκπληξη στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου με την παρούσα Δημοτική αρχή αυτά δεν ισχύουν.

Προφανώς δεν ρίχνω ευθύνες στον κύριο Μπαράκο, καθώς αυτό θα ήταν άδικο. Διότι ένας άνθρωπος με μηδενική εργασιακή εμπειρία, προφανώς δεν γνωρίζει την λέξη αξιοπιστία και την εργασιακή συναδελφική αλληλεγγύη θα έλεγα.

Ευθύνη γι’ αυτό το θέμα επιρρίπτω στον κ. Μπουραντά, ο οποίος λοιπόν αντί να μιλάει για μαύρα μεσάνυκτα και μαύρα σκοτάδια, έπρεπε να είχε φροντίσει τα τελευταία 8 χρόνια να επανδρώσει την τεχνική υπηρεσία με κατάλληλο προσωπικό, έτσι ώστε ο Δήμος να μην είναι σε αυτήν την κατάσταση, μαύρο χάλι θα το έλεγα.”

“Είσαι ψεύτης ρε” του φώναξε ο δήμαρχος κ. Μπουραντάς εξοργισμένος, πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο κ. Αναγνώστου και συνέχισε ο δήμαρχος να φωνασκεί, κλείνοντας όμως μόνος του το μικρόφωνό του.

Στα χνάρια του δημάρχου Μπουραντά, ήταν και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Νίκου Μπαράκου ο οποίος φανερά ενοχλημένος από την αναφορά του κου Αναγνώστου στο πρόσωπό του και στην ελλιπή του επαγγελματική εμπειρία, όντας στις υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, από ο ξεκίνημα της καριέρας του, ανέφερε : “Σιγά μην ασχοληθώ με τον Παναγιώτη”

Ένα από τα μεγάλα κενά που παρουσιάζει η δημοτική αρχή του δημάρχου Μπουραντά, είναι κατά κοινή ομολογία, τα κενά στην μνήμη της σχετικά με τα πρόσωπα, εκλεγμένα και μη, που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό της και της εξασφάλισαν έστω την ελάχιστη διαφορά των ψήφων, που της χάρισε την εκλογή της.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin