Με λαμπρότητα τιμήθηκε πάνδημος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου του και Πολιούχου της πόλεως Αμαρύνθου.

Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ο φερώνυμος Ιερός Ναός, όπου έλαβαν χώρα όλες οι ιερές ακολουθίες.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Διευθυντή του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Επίσης συμμετείχαν: ο Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Ρωμανός Μπασινάς εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Παύλος Κουντούρης εφημέριος ιερού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Παρθενίου Αλιβερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας, Αντώνιος Μπαφαλούκος εφημέριος ιεράς μονής Παναγίας Γοργοΰπηκόου Μάνδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο Σταυροφόρος Οικονόμος Παναγιώτης Μπαφαλούκας και οι Οικονόμοι Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος του ιερού ναού.

Παρέστησαν επίσης στον εσπερινό ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Σμπιλίρης και κα. Μαρία Παπαγγελήο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Στέλιος Καρβελάς καθώς επίσης αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών και πολλών παραθεριστών και των απανταχού Αμαρυνθίων που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή και να εναποθέσουν τα αιτήματα στον πολιούχο τους, τον Τίμιο Πρόδρομο, ενώπιον της ιεράς εικόνος του.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε  η πάνδημος λιτανεία της ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου, την οποία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και τα μέλη του χορευτικού τμήματος του ιερού ναού με την επίβλεψη και επιμέλεια της οργάνωσης της πανηγύρεως από τον εφημέριο  π. Κυριακό Κοκκάλα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Επίσης, πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον κεντρικό δρόμο έως και την κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, όπου τελέσθηκε δέησις ενώπιον της ιεράς εικόνος.

Κατά την διάρκεια της λιτανείας της ιεράς εικόνος  τηρήθηκαν τα μέτρα της τροχαίας για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και πεζών παρουσία στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας.

Εκ του αναλογίου διηκόνησε  εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψαλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με την ευγενή παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Ισιδώρου Χαλιούλια και  με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που πλαισίωσαν τα αναλόγια στην απόδοση των ύμνων της πανηγύρεως.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ