Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά, το σκάνδαλο των υποκλοπών από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης κλήθηκε να σχολιάσει στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα».

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η πλήρης ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για αυτό το τόσο μεγάλο σκάνδαλο που πλήττει τον πυρήνα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, καθώς μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής του το 2019 ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ στην αρμοδιότητά του ίδιου και να γίνει ο πολιτικός προϊστάμενός της, ενώ την ίδια στιγμή, για να τοποθετήσει Διοικητή της κάποιον της αρεσκείας του άλλαξε τον νόμο και τα κριτήρια επιλογής του.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, μόλις λίγες ημέρες πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, αναληθώς διαβεβαίωναν Υπουργοί της ΝΔ και ο Διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν παρακολουθείτο. Είτε είναι ανίκανος ο κ. Μητσοτάκης και πραγματικά δεν ήξερε, είτε γνώριζε και είναι ο απόλυτος υπεύθυνος, και για τους δύο λόγους σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου η κυβέρνησή του θα είχε παραιτηθεί, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως το σκάνδαλο των υποκλοπών έγινε θέμα στα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, στους New York Times, στο BBC, στον Guardian, στη Le Monde κ.α. και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο.

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της τοποθέτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/100057737302370/videos/412821414281783

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin