Σήμερα 12 Αυγούστου 2022, στον Λόφο του Προφήτη Ηλία στην Κύμη πραγματοποιήθηκε μια επιστημονική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της αξίας των μνημείων του Τόπου!

Τίτλος της «Ο Δημήτρης Πικιώνης και το έργο του στην Κύμη». Ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Χανής Αρχιτέκτονας- Ερευνητής EPEL. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεόδωρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Μπαράκος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Μαστροκώστας, η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμος για όλους κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, οι τοπικοί σύμβουλοι κα. Κουτέλου Κατερίνα και κα. Νίνα Γαλάνη και ο συντονιστής αναπληρωτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλιβερίου κ. Γεώργιος Θαλασσινός .

Την εκδήλωση προλόγισε η τοπική σύμβουλος υπεύθυνη των πολιτιστικών θεμάτων, της κοινότητας Κύμης κα. Κατερίνα Κουτέλου. Ο κ. Χάνος υπογράμμισε την σημαντική συμβολή του δικηγόρου κου. Νίκου Δαμίγου, ο οποίος αποτέλεσε το εφαλτήριο για την έρευνά του. Η επισήμανση του κου. Χάνου είναι η αναγκαιότητα σήμανσης και ανάδειξης του χώρου καθώς και να υπάρχει φύλαξη του ιστορικού μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου .

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin