Τιμητική εκδήλωση για τον Κυμαίο ευπατρίδη και φαρμακοποιό Γιάννη Αδαμόπουλο.

Γεννημένος το 1953 έζησε και ξόδεψε τη ζωή του αγαπώντας την Κύμη όπως διαβάζουμε στις αφηγήσεις ανθρώπων που γνώρισαν, συνεργάστηκαν και εκτίμησαν το έργο του. Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης και εμπνευστής για πολλούς συντοπίτες του να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με την καθολική αποδοχή του τόπου να προχωρήσουν σε δραστηριότητες ανάμειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης και το αμφιθέατρο που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση και κοσμεί μόνιμα την Κύμη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Πιτερός. Ο κ. Πέτρος Κακολύρης, διευθυντής των εκδόσεων «Εύμαρος» και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών έκανε εκτενή αναφορά στο βιβλίο που παρουσιάστηκε στην αποψινή εκδήλωση. Βιβλίο που επιμελήθηκε ο κ. Μιχάλης Ποντίκης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο έκανε μια αναδρομή από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας δημιουργίας του βιβλίου αλλά και όλη την πορεία μέχρι την ολοκλήρωση. Ο ευπατρίδης Γιάννης Αδαμόπουλος άφησε το στίγμα της μοναδικής του δημιουργικότητας στην ιστορία της Κύμης και στην αιωνιότητα που θα γράφει πάντα το όνομά του με λαμπρά γράμματα.

Έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2020. Την εκδήλωση τίμησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Αρετή Μπάτσα, κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, κ. Κώστας Καρτελιάς, κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης, η τοπική σύμβουλος κα. Νίνα Γαλάνη, ο Κυμαίος καθηγητής αστροφυσικής κ. Αντωνίου και ο Πρόεδρος του τμήματος Ευβοϊκών σπουδών Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin