Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο την σεβασμία πανηγυρίζουσα ιερά μονή στην Κύμη όπου αρχής γενομένης την εσπέρα της 5ης Αυγούστου  τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Γέροντα της Ιεράς Μονής Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής χορεία ιερέων και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Ιωάννου Τσακλάνου.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού η αρτοκλασία και ο θείος λόγος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προς τους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή.

Εν συνεχεία μετά από ημίωρη παύση ακολούθησε η Αγρυπνία της Δεσποτικής Εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ η οποία κορυφώθηκε  τις πρωινές ώρες  02:30 της κυριωνύμου ημέρας.

Εκ του αναλογίου έψαλαν με την αρμόζουσα κατάνυξη  ο χορός των μοναζουσών της ιεράς μονής μετά της Ηγουμένης της ιεράς μονής Συγκλητικής Μοναχής.

Την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τίμησε και η όμορη ενορία Κουστουμάλου – Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου στον φερώνυμο ιερό ναό όπου την παραμονή της εορτής  χοροστάτησε  με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σερφείμ ο  Σεβασμιότατος   Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος από ιερείς επαρχίας Αλιβερίου τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Νίκανδρος στην συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και προέστη της λιτανείας της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  η οποία τιμήθηκε και στην ενορία των Κοσκίνων Δυστίων επαρχίας Αλιβερίου τελέσθηκε στον φερώνυμο ιερό ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πρωτοπ Αθανάσιο Τούντα εφημέριο Κριεζών τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin