Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, στην έδρα της Περιφέρειας (Λ. Καλυβίων 2, Λαμία) και ανακοίνωσε ότι το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» εγκρίθηκε από την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira.

Το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου 2022. Είναι μεταξύ των πρώτων Περιφερειακών Προγραμμάτων της περιόδου 2021 – 2027, τα οποία έτυχαν έγκρισης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 426,066 εκατ. ευρώ, με την Ενωσιακή Συνδρομή να φθάνει σε ποσοστό 85%, ήτοι 362,156 εκατ. ευρώ. Οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχονται σε 315,7 εκατ. ευρώ και του Ευρωπαϊκου Κοινωνικού Ταμείου σε 110,4 εκατ. ευρώ.

Το νέο Πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 233 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο της περιόδου 2014 – 2020. Μεταξύ των τομέων παρέμβασης του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027 είναι και οι εξής:

  • 180 εκατ. ευρώ για οδικούς άξονες, υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά έργα, εκπαίδευση, υγεία και πολιτισμό – τουρισμό.
  • 108 εκατ. ευρώ για δράσεις Κοινωνικού Ταμείου με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων των ευπαθών – ευάλωτων συμπολιτών μας.
  • 76 εκατ. ευρώ για αστική ανάπτυξη και ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις (ΟΧΕ).
  • 54 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση για το νέο “ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027”. Για την ταχύτατη έγκριση του προγράμματος με το συγκεκριμένο μέγεθος και χαρακτηριστικά -μεταξύ των πρώτων Περιφερειακών Προγραμμάτων της χώρας- οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και όλη την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τις υπηρεσίες μας, τον Προϊστάμενο Κωνσταντίνο Λέμα και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

«Όλοι εμείς, ξεκινήσαμε μια παν-Στερεοελλαδίτικη μάχη, από την προηγούμενη θητεία μας με τον Κώστα Μπακογιάννη, που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, έως ότου πετύχαμε -οριστικά πλέον- να διακόψουμε μια διαχρονική αδικία στη χρηματοδότηση με την πλήρη στήριξη της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, αλλά και των Βουλευτών μας. Πετύχαμε πολλά με τα σαφώς λιγότερα κονδύλια του ΠΕΠ 2014-2020, που ολοκληρώνεται. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας υπερδιπλάσιες χρηματοδοτήσεις και κυρίως έχουμε αποδεδειγμένα την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις, ώστε να διαχυθεί σωστά το νέο πρόγραμμα στην κοινωνία. Και για το νέο μας ΕΣΠΑ, δεν θέλουμε απλώς “απορρόφηση”. Θέλουμε… να πιάσει τόπο!»

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin