Θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, ότι πρέπει να καθαρίζουμε νωρίς τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους και τις αυλές μας από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια, για να μην κινδυνεύουμε το καλοκαίρι από τις φωτιές. Είναι εγκληματική ενέργεια η αδιαφορία μας και μεγάλες οι ευθύνες μας. Κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά αυτό. Και για τους αδιάφορους και ασυνείδητους, ο δήμος πρέπει να λαμβάνει έγκαιρα μέτρα και να εφαρμόζει το νόμο αδιακρίτως.επισημαίνει ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του δήμου Κύμης Αλιβερίου, κ. Θεοδώρου Γεώργιος, ενώ υπογραμμίζει :

Δεν μπορεί όμως η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της να ζητά από τους δημότες να «υποδείξουν» (για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λέξη), τα οικόπεδα των συγχωριανών τους, τα στοιχεία τους, τους γείτονές τους στο δήμο, με απόφαση της πολιτικής προστασίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Αυτό είναι δουλειά του δήμου. Μπορεί να βρει αν θέλει όλα τα παραπάνω. Έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, να έχει καταγράψει όλους αυτούς τους χώρους και έγκαιρα να φροντίζει να καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες ή από το δήμο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Και εδώ η ανοργανωσιά, η προχειρότητα και οι ενέργειες της τελευταίας στιγμής περισσεύουν.

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου που παραθέτουμε πιο κάτω προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια του κου Γεώργιου Θεοδώρου, ο οποίος τόνισε :

Τέλος Ιουλίου θυμούνται να κάνουν αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από τον Απρίλιο-Μάιο. Να πάει ο δημότης στο Δήμο, δέκα μέρες να επικοινωνήσει ο δήμος με τον ιδιοκτήτη (κι αν τον βρει), να ειδοποιήσει κατόπιν ο δήμος την πυροσβεστική, να πάει η πυροσβεστική για αυτοψία, να συντάξει πιστοποιητικό επικινδυνότητας, να το στείλει στο δήμο και στο τέλος να πάει (πότε;) ο δήμος να το καθαρίσει. Ζήτω και καήκαμε.

Αν είναι δυνατόν!!! Τόσα χρόνια οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Γιατί άραγε;

Τέλος ο κ. Γεώργιος Θεοδώρου καταθέτει την πρότασή του, στην οποία αναφέρει :

Να ξεκινήσει άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου η καταγραφή όλων αυτών των χώρων με πλήρη στοιχεία και να καταχωρηθούν σε μια βάση δεδομένων που θα επικαιροποιείται ετησίως. Κάθε χρόνο, από το Μάρτιο-Απρίλιο, να ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού από την πολιτική προστασία, με ευθύνη και επίβλεψη των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομοθεσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Τρίτη 26 Ιουλ 2022)

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πολιτική προστασία του Δήμου , που είναι αρμόδια για τις διατάξεις περί καθαρισμού οικοπέδων εντός οικισμού , η διαδικασία είναι η παρακάτω.

• Ο πολίτης κάνει αίτηση στον Δήμο, ζητώντας τον καθαρισμό συγκεκριμένου οικοπέδου, προσκομίζοντας στοιχεία , όπως γείτονες οικοπέδου , διεύθυνση -τηλέφωνο ιδιοκτήτη για επικοινωνία από τον Δήμο.

• Ο Δήμος επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη ζητώντας τον καθαρισμό του οικοπέδου του εντός 10 ημερών .

• Αν αυτό δεν γίνει , ο Δήμος ειδοποιεί την πυροσβεστική υπηρεσία , η οποία οφείλει να κάνει αυτοψία και να πιστοποιήσει την επικινδυνότητα , ως προς την πυρασφάλεια του συγκεκριμένου οικοπέδου .

• Στην συνέχεια , μετά την πιστοποίηση της πυροσβεστικής , ο Δήμος οφείλει να καθαρίσει το οικόπεδο με δικά του μέσα , χρεώνοντας τον ιδιοκτήτη με τα αντίστοιχα έξοδα μέσω εφορίας.

CB118318-C7BF-442A-909B-06CC01305CDC
6B0E82A3-ABEC-4351-89CB-D55DB3BFECE5
E965EEE3-91C3-4639-8F8D-C7D0E2D473D2
4C531F93-956D-4282-BE0B-BD845CE55740
105B4B82-9FE3-4637-AF93-EAD1232C4462

Από eXpressEvia