Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής την 25η Ιουλίου, που τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στην Ερέτρια όπου προεξήρχε ο Πάνος Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα – Ερέτριας με την συμμετοχή πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πάτερ Θεαγένης ο οποίος  μίλησε περιληπτικά για το βίο της Αγίας Παρασκευής της πολιούχου της Χαλκίδας και όλης της Εύβοιας και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους χριστιανούς να τιμούν αυτά που τους παραδόθηκαν από τους γονείς και τους προγόνους τους γιατί είναι κατασταλαγμένη πείρα και σοφία όλων που  έζησαν σε αυτό τον τόπο πριν από εμάς και και είναι ο μόνος ασφαλής  και ταίριαστος δρόμος για όλους εμάς να προσεγγίσουμε το θείο και να απολαύσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια σεβασμό προς τον άλλο και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  

Ευχαρίστησε επίσης και την οικογένειά του κτήτορος κ. Αναστασίου Βαλκάνου για τον κόπο που καταβάλουν κάθε χρόνο για να γίνει η πανήγυρις και ευχαρίστησε και επαίνεσε και τον κόσμο που πήγε να προσκυνήσει και για τον άψογο τρόπο που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ακολουθία του εσπερινού .

 Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και με υγεία ώστε  να ανταμώσουμε όλοι μαζί πάλι του χρόνου στον ίδιο όμορφο ναό της Αγίας Παρασκευής που αποτελεί πόλο έλξης για όλη την Ερέτρια και την γύρω περιοχή.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin