Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μία από τις λίγες βαριές βιομηχανίες της χώρας, η μοναδική παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ε.Ε. και μία από τους πέντε μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως. Τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ διαθέτουν έναν «κρυμμένο θησαυρό» : το νικέλιο και το κοβάλτιο. Πρόκειται για τις δύο ορυκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή μπαταριών, γεγονός που έχει εκτοξεύσει τόσο τη ζήτηση τους όσο και τις τιμές αυτών.  

Η απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης οδήγησε στη μείωση των μισθών των εργαζομένων, την περικοπή των δώρων, τη περικοπή εισοδημάτων, την πλήρη εγκατάλειψη του εργοστασίου, τη δραματική μείωση της παραγωγικής διαδικασίας και τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση της εταιρείας. 

Εν μέσω καλοκαιριού και χωρίς να εξασφαλίζεται το μέλλον τόσο της ιστορικής βιομηχανίας, όσο και των εργαζομένων της, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της στέλνοντας πλέον ειδοποιητήρια απόλυσης και συμβάσεις ορισμένου χρόνου το πολύ πέντε μηνών από την απόλυση των εργαζομένων. 

Η ¨νέα πρόταση¨ δεν δίνει καμία διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής. 

Για ακόμα μία φορά κυβέρνηση και μεγάλα συμφέροντα συμπράττουν και οδηγούν σε ομαδικές απολύσεις.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ευβοίας δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και είναι σε πλήρη αντίθεση με πολιτικές που λειτουργούν για τους λίγους και ισχυρούς, με αποφάσεις που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο και οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin