Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στο φερώνυμο ενοριακό παρεκκλήσι  της ενορίας Πούρνου Διρφύων στον ορεινό οικισμό του Γέροντα – Ερέτριας όπου φέτος προσήλθαν πολλοί φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν την εορτή την παραμονή της εορτής Κυριακή 24 Ιουλίου εσπέρας όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο προεξήρχε ο Πάνος Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα   Ερέτριας με τον Οικονόμο Κωνσταντίνο Ξυνογαλά εφημέριο των ενοριών Καμπιών και Πούρνου Διρφύων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης ο οποίος  αφού μίλησε για την Αγία Άννα όπως παρουσιάζεται η ζωή της μέσα από τα απόκρυφα ευαγγέλια και την γραμματεία της Εκκλησίας επίσης προέτρεψε τους γονείς να μιμηθούν τον βίο της και να παραδειγματισουν τα παιδιά τους με τις πράξεις τους και την ζωή τους ώστε να μεγαλώσει η νέα γενιά με ανθρώπους ικανούς να πάνε την ζωή μπροστά.

Κλείνοντας το κήρυγμα του ο π.  Θεαγένης παρακάλεσε τους κατοίκους του Γέροντα να συσπειρωθούν γύρω από τον αξιο νέο ιερέα τους τον π. Κωνσταντίνο  και όλοι μαζί να φτιάξουν και να δώσουν όλοι μαζί αγαπημένοι  στο πανηγύρι του Γέροντα την αίγλη που είχε τα περασμένα χρόνια.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο  Οικονόμος Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς εφημέριος των ενοριών Καμπιών και Πούρνου Διρφύων καθώς επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με τον Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με την συμμετοχή πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin