Απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας ζητά ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας στη Βουλή, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς/ ακαδημαϊκού έτους.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει αρχικά πως η φωτιά και οι συνέπειές της δημιούργησαν αντικειμενικά μια συνθήκη άνισης μεταχείρισης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους εξεταζόμενους μαθητές. Σημειώνει πως υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, η οποία έχει εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν και προβλέπει την καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές στα πανεπιστημιακά τμήματα και ρωτά την υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να εκδόσει αντίστοιχη απόφαση και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τους φορείς της περιοχής. 

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Εν συνεχεία, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο ζήτημα της δημιουργίας Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Μαντούδι, ένα σχολείο που με βάση το σχετικό ΦΕΚ δεν πρόκειται να ιδρυθεί ούτε φέτος, παρότι έχει ήδη κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από το 2020, παρότι έχουν υπάρξει σχετικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και παρότι ότι δεν υπάρχει άλλη τέτοια δομή στη Βόρεια Εύβοια.

Τέλος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέρχεται στην απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με βάση την οποία επιτελείται μια διαρκής υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, με σειρά υποβαθμίσεων των τοπικών Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων. Ο βουλευτής Ευβοίας τονίζει την έντονη και εύλογη αντίθεση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, ζητώντας από το υπουργείο να λάβει υπόψιν του τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες του νομού και να επαναθεωρήσει τη στάση του.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin