Ένα πολύ ιδιαίτερο συμβάν εξελίχθηκε με αίσιο φινάλε, εχθές Δευτέρα 25 Ιουλίου στην κοινότητα του Αγίου Λουκά όταν περαστικός από την κεντρική επαρχιακή οδό του Αγίου Λουκά Αλιβερίου είδε έναν άντρα να βάζει φωτιά σε ξερά χορτάρια στην άκρη του δρόμου.

Με τον πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Λουκά κ. Ξύγγη Γιάννη μίλησε το expressevia.com προκειμένου να ενημερωθούμε και να καταγράψουμε τις λεπτομέρειες τόσο του συμβάντος της πυρκαγιάς στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου αλλά και για την σύλληψη του εμπρηστή, ο οποίος όπως ο ίδιος ομολόγησε λίγο αργότερα στο Α.Τ Αλιβερίου, ήταν ο υπαίτιος για τις πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί λίγη ώρα νωρίτερα αρχικά στο Οριό Αυλωναρίου και κατόπιν στο 3ο χλμ Ε.Ο Αλιβερίου Λεπούρων. Όπως ήδη είναι ευρύτερα γνωστό πριν ελάχιστες ημέρες ο δράστης είχε πάρει εξιτήριο από ίδρυμα όπου νοσηλευόταν, με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα .

Αναλυτικά ο κ. Ξύγγης αναφέρει :

“Στις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας ενημερώθηκα για την πυρκαγιά στον Άγιο Λουκά και έσπευσα αμέσως στο σημείο, όπου διαπίστωσα πως η πυρκαγιά είχε σχεδόν κατασβηστεί καθώς οι συγχωριανοί μας χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες και νερό από το κατάστημα που βρίσκεται εκεί, δεν άφησαν την φωτιά να εξαπλωθεί. Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί η πυροσβεστική και σε πολύ λίγα λεπτά κατέφτασε και έσβησε την φωτιά εντελώς. Ωστόσο όμως υπήρχε μαρτυρία δημότη και περιγραφή, για συγκεκριμένο άτομο που είχε βάλει την φωτιά και επέβαινε σε ένα κόκκινο μηχανάκι.”

Και συνεχίζει ο πρόεδρος κ. Ξύγγης : “Αμέσως ήρθα σε επαφή με τον Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και συγκεκριμένα με το διοικητή, τον κ. Νικολάου και ξεκίνησαν οι περιπολίες από την αστυνομία σε όλη την περιοχή. Στο έργο της Αστυνομίας συμμετείχε και μία εθελοντική ομάδα του Αγίου Λουκά. Στη 1:25, εντοπίστηκε ο δράστης να οδεύει και πάλι προς το Αλιβέρι, ο οποίος περνώντας και πάλι από το σημείο που είχε βάλει την φωτιά έγινε αντιληπτός από το πυροφυλάκιο της πυροσβεστικής και τις δυνάμεις της αστυνομίας , οι οποίοι προχώρησαν στην σύλληψή του. Τον οδήγησαν στο Α.Τ Αλιβερίου όπου και ομολόγησε πως εκείνος είχε επιχειρήσει να βάλει τις φωτιές, στο Ορίο, στο Αλιβέρι και στον Άγιο Λουκά. Ο άνθρωπος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να θέσει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή μας και ποιος ξέρει πόση καταστροφή θα μπορούσε να έχει προκαλέσει εάν δεν είχε γίνει αντιληπτός από τον συγχωριανό μας.
Να τονίσω πως υπήρχε απόλυτος συντονισμός της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, της κοινότητας του Αγίου Λουκά και με τους εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε. Το συγκεκριμένο σημείο εκεί, έχει πολύ πλούσια βλάστηση και ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός καθώς τα πρώτα σπίτια του χωριού βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. “
επισημαίνει ο πρόεδρος κ. Ξύγγης, τονίζοντας “Οι μνήμες της πυρκαγιάς του 2007 είναι ακόμη νωπές και εχθές παρά το ότι η φωτιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως… επανήλθαν έντονα”

Ο κ. Ξύγγης νιώθοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των συμβάντων στην κοινότητά του δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα και θερμές ευχαριστίες. ” Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το Α.Τ Αλιβερίου και τον Διοικητή, κ. Νικολάου καθώς και το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Αλιβερίου, που συνέβαλαν καθοριστικά και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και στη σύλληψη του δράστη.

Τέλος ο πρόεδρος κ. Ξύγγης αναφέρθηκε και σε δεύτερο συμβάν πυρκαγιάς λίγες ώρες αργότερα πολύ κοντά στο πρώτο σημείο.

“Μετά από δύο ώρες είχαμε κι άλλο συμβάν καθώς έπεσε πάνω στο δίκτυο της υψηλής τάσης ένα πουλί, 100 πιο μέτρα πιο πάνω από το σημείο που είχαμε την πρώτη πυρκαγιά. Και πάλι η Πυροσβεστική, η ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι υπηρεσίες λειτούργησαν ακαριαία και δεν είχαμε άσχημα αποτελέσματα.”

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από admin