Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε η Πράξη: «Προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών mini λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Δια- δημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου- Θεσπιέων.

 Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά την προμήθεια δύο ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων, τα οποία θα μεταφέρουν επιβάτες στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς. Κάθε λεωφορείο θα πληροί τα παρακάτω χαρακτηριστικά ως προς τους μεταφερόμενους επιβάτες:

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

 Ελάχιστος συνολικός αριθμός επιβατών 19.

 Ελάχιστος αριθμός καθήμενων επιβατών 9.

 Θέσεις ΑμεΑ 1.

Επίσης, κάθε όχημα θα είναι νέας κατασκευής, αστικού λεωφορειακού τύπου, κατηγορίας Μ2, κατάλληλα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τη μεταφορά καθήμενων και όρθιων επιβατών, ενιαίας αυτοφερόμενης κατασκευής (monocoque) και όχι μετασκευής, μονώροφο, με ηλεκτροκινητήρα έλξης, με χαμηλό δάπεδο, και χωρίς σκαλοπάτια στην πόρτα εισόδου – εξόδου των επιβατών κατά τα προβλεπόμενα στον κανονισμό UN/ECE R107.

Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 499.999,99 €.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς και χρηματοδοτούμε με 500.000 ευρώ την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων σύγχρονου τύπου.»  Πρόκειται για μια παρέμβαση φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και προς τον κάτοικο ή τον επισκέπτη της Λιβαδειάς. Προγραμματίζουμε ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία πάντα με τον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης».

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia